неделя, 31 януари 2016 г.

МАРМАЛАД ОТ РАЙСКА ЯБЪЛКА

 Донесоха ми няколко райски ябълки ,но се оказа,че никой вкъщи не ги обича сурови и реших да ги направя на мармалад.Така се стигна до поредното ми предложение за нещо бързо и вкусно,подходящо за домакини като мен,които не обичат да висят на котлона с часове да варят сладко.

Продукти:
5 средни ябълки
6 с.л. захар
сокът от 1/3 лимон
щипка канела


Измитите и почистени ябълки нарязваме на дребно,посипваме със захарта и ги слагаме да се варят на слаб огън.Моите ябълки бяха хубаво узрели и много меки,бяха готови за 20 мин.
След като са готови,подправяме с лимоновият сок и канелата и оставяме да клокнат за още 5 минути. Вкъщи предпочитаме сладката да се мажат на филийка,затова след като свалих от котлона,минах с пасатора.На финала имаме един много ароматен мармалад.

Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар