събота, 30 януари 2016 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ СЪС СВИНСКО

Днешното ми предложение е за вкусна и богата яхния с много зеленчуци.

Продукти:
500-600 гр. св. месо
2 големи глави лук
5-6 средни картофа
200 гр. замразен зелен боб
2 зелени чушки
2 малки тиквички
300 гр. домати на кубчета от консерва (може и да ползвате пресни ,ако имате)
2 с.л. брашно
черен ,червен пипер и чубрица

Първо задушаваме лукът  докато омекне,при него пускаме месото нарязано на средно големи кубчета.След като месото се задуши,при него добавяме всички зеленчуци и червеният пипер,като оставяме тиквичките за после. Наливаме вода или бульон докато покрие всичко.Когато  продуктите са готови,добавяме тиквичките и размитото в малко вода брашно.Оставяме да клокне за още 10 мин. и подправяме с черният пипер и чубрицата.
Аз нямах,но ако имате под ръка при сервиране може да подправите с малко пресен магданоз.

Да ви е сладко!

Забележка:Понеже има хора ,които не обичат да слагат сурово брашно в ястията,можете да го препечете на сух тиган докато смени цвета  си.Ако предпочитате пък може и да си го запържите с малко масло като при традиционната запръжка,но аз гледам да избягвам да правя запръжки.





Няма коментари:

Публикуване на коментар