Поредната лесна и бърза рецепта.
Днес предложението ми е за едно типично зимно ястие,с малко продукти,но много вкусно.
Ние го предпочитаме постно,но за любителите на месото,на това ястие чудно му се връзва един свински джолан или друга по-мазна мръвка.
Продукти:
кисело зеле
боб
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. зелев сок
1 пълна с.л. свинска мас ( аз предпочитам нея,но ако решите можете да ползвате друга мазнина)
1 ч.л. червен пипер
щипка сух джоджен
Количества за зелето и бобът не давам,защото си е до вкус.Ние сме фенове за киселото зеле и затова то преобладава.
Първо сваряваме бобът до полуготовност,отцеждаме го и оставяме 1 ч.ч. от водата в която в врял.В друг съд задушаваме зелето в маста ,след като омекне ,подправяме с червеният пипер ,доматеното пюре ,джодженът,зелевият сок и смесваме с бобът.
Аз ползвам тенджера под налягане,затварям я за още 20-25 мин. докато се свари и зелето.
След като всичко е готово ,запичам на фурна ,докато придобие приятен цвят.
При сервиране с малко черен пипер и сухо стрито чили става приказка...
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар