Получи се много по-вкусно и ароматно.
120гр. пшеничен грис
1/2 пакетче масло (от малките пакетчета,които са по 125 гр. )
за сиропа:
150 гр. захар
500 мл. вода
1 ванилия
кората на половин портокал
1 ч.л. канела
Започваме със сиропа от вода и захар.Не е нужно да завира,достатъчно е само да се стопи захарта,добавяме ванилията,настърганата портокалова кора и канелата.
Пържим грисът в маслото,докато си промени цвета и стане златист.При запърженият грис добавяме на части сиропа и оставяме да клокне за 5 мин.Готовата грис халва прехвърляме в съд,който предварително сме намокрили със студена вода и заглаждаме .Оставяме на хладно да стегне поне 4-5 часа.Аз както е видно от едната снимка съм избързала с рязането и едното парченце е напукано.
Можете при сервиране да декорирате с ядки и стафиди,но вкъщи един не яде ядки,друг не обича стафиди и затова е чисто.
Да ви е сладко!
Много добре е това с маслото
ОтговорИзтриванеПробвала съм и с олио,но с него има много тежък аромат
Изтриване