Не е типичната мусака,но е доста вкусна и лесна за приготвяне.Много обичам такива рецепти от типа “От нищо нещо”.Става много приятно ястие като пиле с бешамелов сос,само че е по-мързелива рецетата за соса
1 ч.ч. пр.мляко
1ч.брашно
1ч.ч. кис.мляко/с 1 щипка сода угасена в него/
1ч.ч. Бульон от свареното месо
2-3.бутчета
1 яйце
100-150 гр. Кашкавал
Масло
Сол и черен пипер
Всичко се разбърква и се прибавя месото/сварено и обезкостено/ + част от настърганият кашкавал.Тавата се подмазва и набрашнява,сместа се изсипва в тавата, отгоре се нахвърля малко масло и се пече около 30 мин.Преди да стане готово се стърже още кашкавал и се запича още 10 мин.
Забележка: Записала съм рецептата както са ми я дали,обаче след първите 1-2 опита реших да пропускам маслото ,защото и кашкавала пуска мазнина и става доста тежко.Другата разлика е,че замествам кашкавала в сместа с топено сирене,а кашкавал стържа само отгоре да се запече.Първоначалната рецепта беше без яйце,обаче аз реших за по-сигурно да сложа едно за спойка и така и не пробвах без яйце.
*Чаените чаши ,които съм ползвала за рецептата са с вместимост около 220-240 мл.
Пека в гювеч или в малка тавичка за да стане по-високо парче ,че ако е в голяма тава и става тънко като блат
и парченце
Няма коментари:
Публикуване на коментар