петък, 22 май 2015 г.

СЕЛСКА ЛУЧЕНА ЯХНИЯ

Това е рецепта останала ми от моята баба . 

Продукти:
1/2 пиле или 2-3 бутчета
5-6 глави лук
1 зелена чушка
2-3 домата или 1 буркан консервирани домати
1-2 дафинови листа
1-2 с.л. брашно
черен,червен пипер,дафинов лист


Сваряваме пилето и прецеждаме бульона,след което в друг съд в малко мазнина задушаваме лукът ,който е нарязан на едро.При задушения лук пускам чушката накълцана ситно,червеният пипер и доматите.Подправям с 1-2 дафинови листа,черен пипер и сол,добавяме бульона и пилето.След като са готови зеленчуците,добавяме запърженото брашно (може и размито във вода) и оставяме да клокне за 5 минути.Аз я предпочитам да я поднасям и хапвам с нарязан на ситно магданоз,но част от домашните не обичат ,затова и на снимката е "чисто".


Да ви е сладко!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар