Заглавието говори само ,тук няма да срещнете сложни и претенциозни рецепти,а обикновени и домашни ястия...
петък, 22 май 2015 г.
АГНЕШКА СУПА
Продукти:
Агнешко,ако е с кост още по-добре,ако обичате и дреболийки (бял дроб,сърце и шкембе слагам обикновено)
Картофи
Праз или лук
Моркови
Чушка
Домати или доматено пюре
Ориз слагам на око около една шепа
Пресни подправки -магданоз и джоджен
За застройката- 1/2 кофичка кисело мляко, 2 жълтъка и 1 с.л. брашно
Сварявам месото докато почне да пада от коста.В друг съд задушавам с малко масло зеленчуците нарязани на ситно и след като моркова си пусне цвят ,прибавям накъсаното месо и прецеденият бульон. След като всичко е готово ,застройвам и оставям на котлона да клокне и със застройката.След като сваля от котлона ръся с пресните подправки.Слагам и малко сух джоджен защото пресния не е с толкова наситен аромат.
Може да се ползва и малко чубрица за подправяне,но аз не слагам защото "бие" аромата на джоджена .
Да ви е сладко!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар