петък, 22 май 2015 г.

АГНЕШКА СУПА




  Продукти:

Агнешко,ако е с кост още по-добре,ако обичате  и дреболийки (бял дроб,сърце и шкембе слагам обикновено)
Картофи
Праз или лук 
Моркови
Чушка
Домати или доматено пюре
Ориз слагам на око около една шепа 
Пресни подправки -магданоз и джоджен  
За застройката- 1/2 кофичка кисело мляко, 2 жълтъка и 1 с.л. брашно 

Сварявам месото докато почне да пада от коста.В друг съд задушавам с малко масло зеленчуците нарязани на ситно и след като моркова си пусне цвят ,прибавям накъсаното месо и прецеденият бульон. След като всичко е готово ,застройвам и оставям на котлона да клокне и със застройката.След като сваля от котлона  ръся с пресните подправки.Слагам и малко сух джоджен защото пресния не е с толкова наситен аромат.
Може да се ползва и малко чубрица за подправяне,но аз не слагам защото "бие" аромата на  джоджена .

Да ви е сладко!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар