Продукти:
200-300гр. свинско месо
200 гр. пилешко месо
стрък праз
1-2 моркова
глава лук
100 гр. домати от консерва или 2с.л. доматено пюре
50 гр. сушени манатарки(накиснати предварително за половин час)
1ч.ч ориз
подправяме с чубрица,черен и червен пипер и щипка джоджен
Първо нарязваме месото на много ситно и го задушаваме,като остане само на мазнина към него прибавяме и нарязаните на дребно зеленчуци.След като и те омекнат слагаме ориза ,подправяме с подправките и доматите и оставяме за 5 мин. да клокне и ориза да набъбне.
Аз предпочитам да оставя сместа да изстине и тогава да навивам,защото се стяга и не се пръска толкова при навиване.
Навитите сърми нареждаме плътно в тава и доливаме вода да ги покрие.Завиваме с фолио и печем 2 часа и половина на 180 градуса.
За соса:
2 жълтъка
1 кофичка от 400 гр. кисело мляко с нисък процент
1-2 с.л. брашно
Разбиваме като за застройка и към млечната смес добавяме сока,който е останал от печените сърми.Варим до сгъстяване на соса.
за лозовите не ми стигна сместа, задуших малко кайма и я смесих с останалата плънка
Любимото ми ядене е зелеви сарми, а твоите изглеждат супер! Направо отивам и аз да си направя!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави! (:
Благодаря ,радвам се,че Ви харесват :)
Изтриванеи на нас са ни любими и ги хапваме често,затова гледам да ги разнообразявам - къде с месо,къде с кайма :)