понеделник, 15 февруари 2016 г.

КАРТОФЕНА САЛАТА С ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Поредната салата с цвекло,много вкусна и цветна.

Продукти:
1 кг. картофи
1средно голяма глава цвекло
5-6 кисели краставички
1 малка глава лук(или  връзка зелен)

Сваряваме картофите и цвеклото отделно.За цвеклото е важно да се знае ,че се вари в НЕподсолена вода защото от солта му се променя цвета.
След като са изстинали ги белим и картофите режем на ситни кубчета ,а цвеклото минаваме на едро ренде.Кълцаме краставичките и лукът на ситно и смесваме всичко.
Овкусяваме с лимонов сок,зехтин и сол.
Често пропускам зехтина и овкусявам с 2-3 с.л. майонеза,става по-тежка ,но също толкова вкусна салата.

Да ви е сладко!!!



Няма коментари:

Публикуване на коментар