понеделник, 14 март 2016 г.

ПРОЛЕТНА ЯХНИЯ

С такова нетърпение чакам пролетта,че само дебна да излезе нещо зелено в градината и веднага бива сготвено.И тъй като сега е времето на лапада,реших да не е стандартна супа,а нещо по-стабилно ;)

Продукти:
2 големи връзки лапад
свинско рагу(можете да ползвате всякакво друго месо.По същият начин готвя и агнешко с лапад)
1 зелена чушка 
1 морков
3 глави лук(ако предпочитате може и 2 връзки пресен ,но у нас не е на почит и готвя със стар)
2-3 стръкчета пресен чесън
1 бурканче 300 гр. белени домати 
1-2 с.л. брашно
червен и черен пипер
пресен магданоз и джоджен

Първо започваме с рагуто или иначе казано свински кости,но богати от към месо.Сваряваме ги в подсолена вода докато местото започне да пада от костта.
В друг съд задушаваме зеленчуците нарязани на дребно,след като те омекнат към тях запържваме ,брашното и червеният пипер.Запръжката я разреждаме с прецеденият бульон от свинското и белените домати.В яхнията пускаме и обезкостеното месо и оставяме да ври на бавен огън до готовност.След като всичко е готово,подправяме с черният пипер и пресните магданоз и джоджен.
Да ви е сладко!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар