четвъртък, 10 март 2016 г.

КЬОПООЛУ

Традиционна салата и всеки си има свой начин за приготвяне.Днес ви представям аз как го правя.

Продукти:
3 печени и белени  патладжана
7-8 печени и белени чушки
2 обелени домата
4-5 скилидки чесън
малка връзка магданоз
сол,оцет и зехтин(или олио)

Първо започвам с доматите,беля ги и режа на дребно,посолявам ги леко и оставям в гевгир да си пуснат излишната вода.
Печените чушки ги кълцам на много ситно,патладжаните ги минавам през чопъра заедно с чесъна и магданоза.След като са се отцедили доматите,омесвам добре всичко и овкусявам със сол,оцет и зехтин.Хубаво е преди консумация да постои 2-3 часа за да се поемат ароматите,но ако нямате търпение може и веднага да нападате.

Да ви е сладко!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар