петък, 5 юни 2015 г.

СВИНСКИ ДЖОЛАНИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ


 


Джоланите винаги ги свързвам със зима и кисело зеле,но този път реших да ги приготвя със свежи летни зеленчуци и се получи страхотно ястие,което по нищо не отстъпва на така любимото ми кисело зеле   ;-)


Продукти:
2 свински джолана
4-5 картофа
3 моркова
3 тиквички
2 зелени чушки
2-3 домата
1 глава чесън


Сварих за около половин час джоланите,след което преместих джоланите в гювеча и заедно с прецеденият бульон и  няколко зърна черен пипер.Пекох на 180 градуса без включен вентилатор на фурната, докато месото започна да се къса.После при джоланите сложих всички зеленчуци нарязани на кубчета,само чесъна го сложих на цели скилидки,а доматите ги обелих и пасирах,морковите на колелца.
Овкусих със сол и още малко смлян черен пипер ,пекох до пълна готовност на всички зеленчуци и докато месото започна да се отделя от костта.
Прецених,че вкуса на свежите зеленчуци и хубавото месо  е достатъчен и не е нужно да овкусявам с нищо повече,освен малко пресни магданоз и джоджен.




Няма коментари:

Публикуване на коментар