Продукти:
4 яйца
130 гр. захар
1/3 ч.ч. разтопено масло (това е около 70-80 грама)
100 мл. прясно мляко
чаена чаша и половина брашно
50 гр. пшеничен грис
2 ванилии
1 пакетче (10 гр.) бакпулвер
за сиропа:
3 ч.ч. вода
чаша и половина захар
1ванилия
150 мл. прясно мляко
*Чаената ми чаша е с вместимост 200-220 мл.
Първо си приготвяме захарният сироп от водата ,захарта и ванилията,варим ги 15мин. и оставяме на страна да изстине сиропа.
За тестото разбиваме яйцата и захарта до побеляване,след което на тънка струйка изливаме и маслото при непрекъснато бъркане,продължаваме с млякото и ванилията.Накрая прибавяме грис и пресятото с бакпулвера брашно,разбъркваме с миксера колкото да се смесят хубаво съставките.
Печем в намаслена тава на 170 градуса до зачервяване,става доста бързо за около 20 мин.
Още докато е горещо разрязваме на квадрати или ромбове и заливаме със студеният сироп,изчакваме 5-10 мин да поеме част от сиропа и със супена лъжица разпределяме и прясното мляко.Оставяме да поеме хубаво поне 2-3 часа и сервираме украсено с пудра захар,сметана или каквото имате по ръка.
Тук вече сме го сиропирали и чакаме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар