В случая съм мариновала само един вид сирене,но колкото повече разнообразие от сирена има,толкова по-хубаво става.За целта се ползва всякакво твърдо сирене за да стои на плочка или на кубчета,моцарела и изобщо кой каквото обича,става страхотно и с маслини тук там!
Ако е нарязано на кубчета,поема по-бързо,но аз съм го нарязала на плочка,защото сиренето ми е още прясно и меко.
Та цялата работа е да наредите сиренето в буркан или кутия,като между всеки всеки ред слагате подправки.В случая съм използвала дафинов лист,червен пипер,черен пипер,чубрица,съвсем малко сушен розмарин и 2-3 скилидки чесън.След като наредите и овкусите сиренето го заливате със зехтин или олио и го "забравяте" за поне седмица в хладилника да се маринова.
В края на седмицата имате чудно мезе, а останалият овкусен зехтин можете да ползвате или повторно за следващата доза сирене или като дресинг за салати и други ястия.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар