сряда, 30 септември 2015 г.

ДЖОЛАН С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Дойде време и за по-зимни ястия,затова открих сезона със свински джолани и зеленце.За мен те са идеалната добавка към киселото зеле,тъй като не е прекалено постно месо ,а на зелето си му трябва мазнина.

Пекох джоланите около 3 часа на 170 градуса с вентилатор ,оваляни само в малко червен пипер.След като джоланите са почти готови прибавих зелето ,което беше от буркан и полуготово,сложих и 2 малки шепи ориз и запръжка от малко олио и много червен пипер.Забравих гювеча за още час във фурната ,като намалих температурата на 150 градуса.

Забележка: Ако желаете , преди да сложите зелето,може да си обезкостите джолана,но аз винаги съм предпочитала да готвя месо с кост,по-сладко ми е ;) Пък и след 4 часа във фурната така хубаво се е сготвило,че месото само пада от костта и е лесно за сервиране.
Ето и крайният резултат


Няма коментари:

Публикуване на коментар