Продукти:
смокини 1,5 кг
захар 600-700 гр
лимонтузу
1 к.ч. вода
Тъй като смокините бяха много големи ги нарязах на половинки,посипах със захарта и изчаках 30 мин. да пуснат поне малко сок за да не загори във фурната.Добавих водата и пекох около час на 170 градуса с вентилатор.Сложих лимонтузуто и оставих още 5-10 мин. във фурната.
Още вряло пасирах тук там с пасатор,но не до съвсем гладка смес и още горещо насипах в сухи буркани.
Ако предпочитате можете да оставите цели плодове,но ние обичаме да може да се намаже на филийка.
От тези продукти излязоха 3 бурканчета от 340 гр. 1 от 250 гр. и още половин бурканче за опитване ;)
Няма коментари:
Публикуване на коментар